Produktionsanläggningar/försäljningsbolag. Hemma i hela världen.

Produktionsanläggningar/försäljningsbolag

Hemma i hela världen.

Visste du att Krone vid det här laget tillverkar bruksfordon resp. komponenter till Krone-fordon i fem fabriker? Sedan sammanslagningen med Brüggen Gruppe har vi tillverkning på fyra platser i Tyskland samt i turkiska Tire (vid Izmir).

Distriktet Emsland är företaget Krones hembygd. I Wertle och Herzlake ligger två av våra fordonsfabriker. Vid vårt huvudsäte i Wertle bygger vi alla flak-semitrailers, släpvagnar, påbyggnader och chassin. I Herzlake, runt 30 km därifrån, tillverkar vi växelskåp och specialfordon för kurir-/express-/paketservice (KEP). Dinklage ligger också i Niedersachsen. I denna anläggning tillverkas Krones traileraxlar. Krone Dry Liner och Cool Liner för transport av färskt, kylt och torkat transportgods tillverkar vi i anläggningen i Lübtheen (Mecklenburg-Vorpommern).

Dessutom pågår produktionen i fabriken i Tire i Turkiet sedan 2013. I denna anläggning tillverkar vi framför allt fordon i serierna Profi Liner och Mega Liner för den turkiska marknaden och randstaterna.

Utöver den slagkraftiga produktionen satsar vi på starka försäljningsteam som vårdar den nära kontakten med våra kunder. I en del länder är vi aktiva med egna dotterbolag, från Skandinavien och Benelux över Ungern och Turkiet till Kazakstan har vi under de senaste åren placerat oss strategiskt. På andra marknader satsar vi på professionella partners kompetens som liksom Krone lever enligt begreppen kundnärhet och tillförlitlighet.

För närvarande sysselsätts runt 2 500 människor i Krones bruksfordonsteam – från orderhantering över servicehantering till handledning för underleverantörer. Alla strävar mot ett gemensamt mål: Fordon med hög kvalitet till våra kunder – så att de är nöjda med oss.