Krone Multi Safe System

Multi Safe System

A biztonság olyan praktikus lehet.

Folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk biztonsága tekintetében is. Multi Safe System rendszerünkkel olyan kiemelkedő innovációkat fejlesztünk, ami biztonságosság, praktikusabbá, ezáltal pedig hatékonyabbá teszi a fuvarozást.

Ezek a lényeges pontok:

  • Kiemelkedő rakománybiztosítási innovációk.
  • Építődoboz-rendszer egyedi fuvarozási igényekhez.
  • Gyakorlatias és robusztus biztonsági technikák.
  • A szállított áru biztonságos tárolása.
  • A lehető legnagyobb rakodási hatékonyság, a rugalmas technikának köszönhetően.
  • Egyértelmű időmegtakarítás a rakomány kirakodásánál.
  • A gazdaságosságot fokozó biztonság és hatékonyság.
  • Nagyfokú megbízhatóság és hosszú élettartam.
Multi Lock / Multi Block.
Multi Lock / Multi Block.

A Multi Lock külső keret járműoldalanként több mint 130 rögzítőlyukkal rendelkezik és rögzítőlyukanként 2.000 daN-nak (~kg) terhelhető, amelynek során 1.000 mm-ként összesen legfeljebb 8.000 daN (~kg) terhelhetőséggel rendelkezik. A KRONE stabil Multi Block-rakodógerendáival a rakományt még biztonságosabban lehet szállítani. A 22 rögzítőlyukas acélgerendák a menetirányra merőlegesen fekszenek fel a rakfelületre és beakadnak a Multi Lock külső keretbe. Ennek köszönhetően stabil ütközőperemet képeznek a rakomány számára, valamint megfelelően rögzítik a rögzítőhevedereket. A Multi Block rakodógerendák 80 mm szélesek és 130 mm magasak. A Multi Lock külső kerettel kombinálva több mint 3.000 rögzítési lehetőséget kínálnak.

Multi Wall.
Multi Wall.

A Multi Wall-System külön homlokfalat képez a pótkocsin (legfeljebb 8.000 daN felületi terhelésig terhelhető). A dugaszolós csöveket a Multi Block-saru reteszeli és oldalirányban a Multi Lock keret feszíti ki. A változtatható homlokfalat az alumínium keresztgerendák teszik teljessé.

Multi Fix.
Multi Fix.

Az innovatív Multi Fix-System rendszer a csöveket, köracélokat vagy lemezeket nagy sebességnél is megfelelően rögzíti (25 t raksúlyig). A könnyen szerelhető felfekvő gerendák, csúszósaruk, támgerendák, támasztó csővel és az egy vagy két biztosítóháló, a Multi Lock-külső kerettel kombinálva problémamentesen és optimálisan biztosított acélszállítást tesznek lehetővé.

Multi Block Paper.
Multi Block Paper.

A papír végre a helyén marad. A Multi Lock-/Multi Block-kombinációjával csupán néhány mozdulattal rögzítheti a standard pótkocsira, fekvő helyzetben berakodott papírtekercseket.

Multi Lash.
Multi Lash.

A Multi Lash mindenféle alakú rögzítőheveder univerzális felhasználását lehetővé teszik. A dönthető rögzítőgyűrűk lehetővé teszik a feszítőheveder külső keret fölé történő beakasztását, ezáltal pedig a nagyon lapos rakományok biztosítását. 

Különösen innovatív a rögzítőgyűrűk rugalmas elrendezése, mivel azokat tetszés szerinti pozícióban, egyszerűen be lehet csavarozni a Multi Lock külső keret meglévő furataiba. A dönthető kialakítás lehetővé teszi a padló melletti parkolási helyzetet, ezáltal pedig korlátozás nélküli be- és kirakodást tesznek lehetővé. Tolóponyváknál és rakodófalas járműveknél is felhasználható. A Multi Lash 2.000 daN-ig terhelhető.

Multi Flex.
Multi Flex.

A láncadapter is lehetővé teszi különféle alakú horgok alkalmazását rögzítőhevedereken és rögzítőláncokon. Ennek során nem kerül becsavarozásra, hanem kampók rögzítik a Multi Lock külső keretbe. Ennek köszönhetően változtathatóan a teljes rakodási hosszúságban felhasználható. A lapos kialakítás a rakodófalas járművekben való felhasználást is lehetővé teszi. Terhelhető 4.000 daN-ig.

Multi Flex Flat.
Multi Flex Flat.

A síkrögzítő láncadapter lehetővé teszi a feszítőheveder külső keret fölé történő beakasztását, ezáltal pedig a nagyon lapos rakományok biztosítását, pl. nehéz lemezkötegeknél. A láncadaptert a jármű teljes hosszúságában, rugalmasan beakaszthatja a Multi Lock külső keretbe, tolóponyvánál és rakodófalas járműveknél is. Mivel az adapter egyszerre két rögzítőlyukban rögzül, a legnagyobb terhelhetősége 4.000 daN.

Multi Screw.
Multi Screw.

A hegesztett változattal szemben a csavarozható Multi Screw raklaprögzítő-elemeket gyorsan és biztonságosan be lehet csavarozni a külső keretbe. Ez rugalmas felhasználást tesz lehetőség, még a szükséges utószerelés esetén is.

Multi Reel.
Multi Reel.

A Multi Reelt speciálisan a kábeldobok rögzítésére fejlesztettük ki (17 tonna súlyig). Ezt a megoldást a KRONE Paper Liner-hez fejlesztették kis és a padlóban kialakított lyuksorokat használja az adapterlapok rögzítésére, amelyeken a tartóékek rögzülnek.

Multi Belt.
Multi Belt.

A jármű külső keretén fixen rögzített feszítőheveder egy kiegészítő kampóval van ellátva, és ezáltal nagyobb alkalmazási teret nyer a fix rögzítés és a kiegészítő dróthorog közötti távolság sugarában.

Multi Rail.
Multi Rail.

Az építőanyag-szállító pótkocsi új, központosan a padlóba integrált rögzítősínje folyamatosan végigfut a jármű teljes hosszán. A rögzítősín 100 mm-ként két darab, egyenként 2000 daN rögzítési terhelésű rögzítési ponttal rendelkezik, amelynek során 1000 mm hosszúságra a terhelés összesen 8000 daN lehet.

Multi Strap.
Multi Strap.

A Multi Strap a teljes rakományhossz ban eltolható, feszítőheveder-rendszer, ami a vezetőnek jelentősen megkönnyíti a rakománybiztosítási feladatokat. A pótkocsi teteje alatt, különleges kocsiban tartott hevedereket a padlótól, húzószerkezeten keresztül, a legrövidebb időn belül a szükséges helyzetbe járathatja. A tolóponyva egyoldalas nyílása ennek során már megfelelő. A berakjodás után a feszítőhevederek azonnal rendelkezésre állnak, és a rakományt rövid időn belül rögzíteni lehet. A szükségtelen hevedereket helytakarékosan, a homlokfalra, a tartó mögé helyezheti, így a raktér szabadon hozzáférhetővé válik. A feszítőhevederek kioldása után ezeket expanderkötelek húzzák vissza parkolási helyzetükbe, a tető alá. A legnagyobb rakodási szélesség folyamatosan rendelkezésre áll. A kirakodás után a feszítőhevedereket már nem kell feltekerni és betárolni és rövid időn belül készen állnak a következő használatra.