Filozófia és fenntarthatóság

Filozófia és fenntarthatóság

Legfontosabb célunk a jövő.

A jövőbe szállító vállalkozás már ma is törődik a holnap világával. A környezetvédelem nagyon fontos téma a szállítási üzletágban. Ezt a VDA autóipari szakmai szövetség is egyre többször hangoztatja. A Krone már hosszú évek óta ügyel a pótkocsigyártás fenntarthatóságára, ennek során nem csupán olyan jövőbe mutató termékeket gyártunk, amelyek új mércét támasztanak az ökológia és az ökonómia terén. A fenntarthatóság áll gyártási tevékenységünk középpontjában is.

Környezetvédelem minden területen - A haszonjárművek fejlesztése, gyártása és értékesítése során tanúsított környezetirányítási rendszert működtetünk. Következetesen ügyelünk a károsanyag-, zaj- és szagkibocsátás csökkentésére, valamint a hulladékok és a szennyvizek mennyiségének minimalizálására. Vállalati épületeinkben a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk az energia- és vízfogyasztást, és kihasználjuk az energia- és hőenergia-visszanyerő berendezések előnyeit. Megfelelő részletességgel dokumentáljuk az összes környezeti értéket is, amelynek során megfelelő összehasonlítási értékekkel rendelkezünk és fel tudjuk ismerni a gyenge pontokat.

A jövőt megóvó termékek - A környezetvédelmi megfontolások termék-koncepciónkban is egyértelműen a középpontban állnak. Néhány példa: Szállítási hatékonyság. Minél többet tud befogadni egy pótkocsi, annál kevesebb pótkocsit kell indítani. Futómű és felépítmény. Kihasználjuk a lég- és gördülési ellenállás megtakarítási lehetőséget. Akusztika: Az abroncszaj és a rakodás során keletkező zajhatások csökkentésére törekszünk. Szigetelés: Dobozaink a Duoplex-technológiának köszönhetően jobb szigeteléssel, ennek köszönhetően pedig alacsonyabb energia-fogyasztással rendelkeznek. Még a rugózást és a világítóberendezést is környezetbarát módon alakítjuk ki, annak érdekében, hogy pótkocsijaink a legapróbb részletekig környezetbarátak legyenek.

A holnap világával nálunk a főnök foglalkozik - A KRONE az elkövetkező évekre is fontos környezetvédelmi célokat tűzött ki. Éppen ezért nem csak környezetvédelmi megbízottjaink gondoskodnak a releváns adatok részletes dokumentálásáról, de a Krone ügyvezetése is személyesen foglalkozik a környezetvédelmi igényekkel.