Krone Profi Liner

Társaság

A KRONE vállalat története.

Példás termékminőség tisztességes áron, rendkívüli innovációs erő, bizonyított szolgáltatási mentalitás és megélt ügyfél-közeliség – ezek a tényezők határozzák meg a családi vállalkozásként működő Krone sikertörténetét.

Minden így kezdődött: 1906-ban a Bernhard Krone kovácsmester és Anna nevű felesége egy ki gazdaságot és egy fogadót örökölt az emslandi Spellében. Ennek köszönhetően elhagyták ochtrupi lakóhelyüket, ahol Bernhard Krone már 1897 óta kovács-vállalkozást folytatott és Spellébe költöztek. Miközben Anna Krone a kicsiny gazdasággal és a fogadóval foglalkozott, addig Bernhard Krone felépítette spellei falusi kovácsműhelyét. Szakmai hozzáértésének gyorsan híre ment, hamarosan nem csak a spellei, hanem a környező településeken élő gazdák is ügyfelei közé tartoztak.

A második generáció is komoly hozzáértésről és rendkívüli innovációs erőről tett tanúbizonyságot, és hamarosan saját konstrukciókat mutattak be. Időközben olyan mértékben megnövekedett a megbízás-állomány, hogy a spellei üzem kapacitása már kicsinek bizonyult teljesítéséhez.

Éppen ezért 1963-ban Werlte városában ingatlant vásároltak, ahol fióktelephelyet hoztak létre. Itt a KRONE először mezőgazdasági utánfutókat, platformkocsikat, és billenő-pótkocsikat gyártott. A mezőgazdasági pótkocsik eladásainál érzékelhető visszaesés miatt 1970-ben úgy határoztak, hogy a werltei telephelyet a közúti áruszállító utánfutók és a félpótkocsik gyártására állítják át. Rendelkezésükre állt az utánfutókhoz szükséges gyártási kompetencia és a beszerzési tapasztalat, és virágzott a járművek és a szállításhoz használt tartályok piaca. Megszületett a második alappillér – a haszonjármű-gyártás.

A vezetést már a negyedik vállalatvezető-generáció is átvette, a KRONE Wertle értékei azonban nem változtak: Az ügyfél, a dolgozó, a társaság. Ebben a sorrendben

Vannak még kérdései?

Használja a kapcsolat-felvételi űrlapot A kapcsolat-felvételi űrlaphoz
Vagy keresse meg a legközelebbi kapcsolattartót