Krone-nyttofordonsgruppen bygger lagerhall vid E 233 i Herzlake

Investeringar på 8,5 miljoner euro

Herzlake. Intill europaväg 233 i Herzlake bygger Krone-nyttofordonsgruppen en 8 500 kvadratmeter stor lagerhall för reservdelar till alla fordon som Krone-nyttofordonsgruppen saluför. Totalt investeras 8,5 miljoner euro i byggnaden som ska tas i drift i augusti 2017. Företaget skapar härmed 30 nya arbetstillfällen.

Att något stort är på gång på Siemensstraße har varit uppenbart sedan i höstas: Schaktningsarbetena inleddes i oktober, och i november reste sig de första stödpelarna ur jorden. Sedan dess har tre av de fyra ytterväggarna klätts in.

På grund av sin storlek syns den blivande hallen mycket bra – både från E 233 och från vissa platser i Herzlakes stadskärna. Även Michael Rohmann som är det nya distributionscentrets blivande chef har byggnaden för ögonen från sitt kontor på Boschstraße.

”För närvarande besöker jag byggarbetsplatsen en till två gånger om dagen”, säger han och tittar i riktning mot det östra industriområdet. På en yta av 38 000 kvadratmeter, ungefär så mycket som fem och en halv fotbollsplaner, upprättas en 8 500 kvadratmeter stor hall som har ritats av arkitektbyrån Rücken & Partner från Meppen. Invändigt kommer den att ha plats för 17 500 EUR-pallar och 13 500 lådor för smådelar. De båda nedre våningarna kommer att utgöra lageryta och på översta våningen inrättas kontorsutrymmen dit Rohmann och hans team kommer inflyttande från Boschstraße.

I det nya centret Krone Spare Parts Logistics kommer framdeles samtliga reservdelar för alla produkter inom Krones varumärken Krone, Brüggen och gigant att lagerhållas. Portföljen sträcker sig för närvarande från Krone Trailer Axel, släpvagnar, påbyggnader och containerchassin till växelflak och skåptrailers samt KEP-fordon för kurirexpresservice.

Placeringen av lagret i Herzlake har också valts av geografiska skäl, förklarar Rohmann. Man ville förkorta körsträckorna vilket även är fördelaktigt ur ett ekologiskt perspektiv. Möjligheten till en fyrfilig utbyggnad av E 233 gav företagsgruppen ytterligare ett argument för att bygga hallen på den här platsen.

De utvändiga arbetena ska vara avslutade i april. Enligt nuvarande tidsplan kommer de första lastbilarna för transporter till och från lagret att börja rulla i början på augusti. Till en början finns cirka 70 anställda från administration och lagerlogistik på plats. Dessutom kommer Brüggen att anställa ytterligare 30 medarbetare. Här söker man specifikt medarbetare för lagerplockning, varumottagning och varuutlämning.


Ingo Lübs will be pleased to respond to any queries:
Tel. +49 (5951) 209-249
or by mail:ingo.luebs@krone.de


Tel.: +49 (0) 59 51/ 2 09-0
© 2012 - 2019
Fahrzeugwerk Bernard KRONE GmbH & Co. KG
| Bernard-Krone-Straße 1
| D-49757 Werlte | Tel. +49 (0) 5951/209-0; Fax +49 (0) 5951/209-98 268
Facebook

Facebook

KRONE bei YouTube

YouTube

KRONE bei XING

XING